Vragen? Bel ons:
+31(0)58 843 11 13

Chip vervangingsservice

Chip vervangingsservice


  • Laptop geeft strepen in beeld?

  • Laptop geeft meerdere keren hetzelfde beeld?

  • Laptop geeft blokkerig beeld?

  • Laptop geeft slecht beeld?

  • Laptop geeft blokkerig beeld?

  • Laptop geeft helemaal geen beeld? 

  • Wireless netwerkadapter gaat niet aan?


Dan is het zeer waarschijnlijk dat de chipset of videochip op het moederbord van uw laptop defect is geraakt. Chips die NVIDIA tussen begin 2006 en halverwege 2008 heeft geproduceerd, hebben een slechte underfill. Meestal geven deze chips problemen na 1,5 tot 3 jaar in gebruik te zijn geweest. Daarnaast zijn er ook nog enkele AMD/ATI chips die problemen geven.


Het zogenaamde "reflowen" of "reballen" van de chip zorgt dat de soldeerverbindingen weer even contact maken met de underfill van de chip. Dit is slechts van korte duur! Omdat het probleem in de chip zelf zit, zal deze geheel vervangen moeten worden voor een nieuw exemplaar, geproduceerd de 'beruchte' periode. Alleen dan zal uw laptop weer jaren mee gaan!


Het betreft de volgende NVIDIA chips:
NVIDIA Geforce 8400M

NVIDIA Geforce 8400M G
NVIDIA Geforce 8400M GS
NVIDIA Geforce 8400M GT
NVIDIA Geforce 8600M
NVIDIA Geforce 8600M G
NVIDIA Geforce 8600M GS
NVIDIA Geforce 8600M GT
NVIDIA Geforce 9300M G
NVIDIA Geforce 9500M GS
NVIDIA Geforce Go 6100
NVIDIA Geforce Go 6150
NVIDIA Geforce Go 7200
NVIDIA Geforce Go 7300
NVIDIA Geforce Go 7400
NVIDIA Geforce Go 7600
NVIDIA Geforce Go 7900

Daarnaast gaan de volgende AMD/ATI chips ook vaak defect:


Videochips:
Mobility Radeon HD 3450
Mobility Radeon HD 3470Northbridge:
M780G


Wanneer u de chip op het moederbord elders hebt laten "reflowen" of "reballen",  kunnen wij niet 100% garanderen dat wij het moederbord weer werkend kunnen krijgen door chip te vervangen. Zolang de "reflow" of "reball" goed is uitgevoerd, en de laptop na deze werkzaamheden ook weer (tijdelijk) functioneerde, dan zal reparatie geen enkel probleem zijn. Mocht het oorspronkelijke moederbord onverhoopt toch niet te repareren zijn, dan zullen wij altijd proberen om tot een oplossing te komen. Wij hebben vele contacten in onze branche waardoor we meestal voor € 20 tot € 40 een moederbord kunnen aanschaffen waarvan alleen de chip defect is. Uiteraard worden de kosten voor een vervangend moederbord wel doorberekend. Wij zullen dit echter altijd vooraf met u overleggen.


Voor laptops waarvan de chip nooit eerder onder handen is genomen, geldt onze "No cure, No Pay" garantie. Kunnen wij uw laptop niet repareren? Dan berekenen wij u geen enkele kosten!


Pick-up & Returnservice:
Het tarief van € 175,00 is inclusief Pick-up & Returnservice. U hoeft u niet eens de deur uit om uw laptop te laten repareren. U hoeft alleen zorg te dragen voor een degelijke verpakking van de laptop. De laptop kan overal in Nederland en België afgehaald worden (particulier of zakelijk adres). Tijdens transport is uw laptop verzekerd tot € 500.


Laptop langsbrengen:
U mag natuurlijk ook altijd de laptop bij ons langsbrengen in Leeuwarden. Wij verzoeken u in dat geval eerst even contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. U kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om naar de mogelijkheden te informeren.


Garantie:
12 maanden (de garantie geldt alleen voor de werking van de nieuwe chip)


Reparatieduur:
5 tot 10 werkdagen (spoedreparatie in overleg mogelijk tegen meerprijs van €40,00 inclusief BTW)

*Bovenstaande geldt niet voor Apple laptops. Mocht u toch een Apple willen aanbieden adviseren wij u om eerst contact met ons op te nemen. 

Artikelnummer: VGAREPAIR

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 175,00

Chip vervangingsservice